קדושת שביעית

השאלה: אני מבולבלת מכל העניין של קדושת שביעית.
א. מהם סוגי הפירות/ירקות שיש בהם קדושת שביעית? (היתר מכירה, אוצר הארץ וכו´)
ב. מה עושים איתם? מה צריך לשים בפח נפרד - שאריות? קליפות? מה בדיוק?
ג. חייב להיות לי פח שביעית מיוחד או שמספיק שאני שמה בשקית נפרדת ואחרי יום או יומיים משליכה את השקית לפח הרגיל אחרי שהירקות בפנים נרקבו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:58:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. בהיתר מכירה אין חובת קדושת שביעית. באוצר הארץ יש ירקות שיש בהם קדושת שביעית (תפו"א, גזר, עגבניות וכו"ב). ומאידך היום כבר יש ירקות שאין בהם קדושת שביעית (כגון: מלפפון, קולורבי, סלק).
ב. שאריות של מאכלים הקדושים בקדושת שביעית אפשר להניח בשקית בפח אשפה, ויש מהדרים לשמור בפח מיוחד ולאחר מספר ימים להניח בפח הרגיל. יש מהדרים להניח בשתי שקיות.
ג. כדאי לעבור על ההלכות בקצרה (ספר סוד הארץ) ולחיות חיים בריאים וקדושים בקדושת השביעית, ואז אין בלבולים, אלא שמחה והתרוממות.