קבר כהן

השאלה: אבי הכהן ז"ל, תלמיד חכם אשר זכה ללמוד בישיבת לומז´ה שם וכאן זכה לקבר בארץ ישראל, שלא כמו שאר משפחתו הי"ד, אשר על מצבתו מוזכרים ג"כ ככהנים.
ביום הזכרון לפטירתו, עלינו,צאצאיו כבכל שנה , לקברו.
להפתעתינו נכרו שתי שורות קברים מהצד הנגדי של השביל, [קברו צמוד לשביל] כך שמרגע הקבר עוד אדם בקברים שנוספו לא יהיו עוד ד´ אמות שיאפשרו עליה לכהן לקברו בעתיד.
דבר זה מצער מאד את אימי שתחי´ה ואת משפחתנו.
השאלה: האם הלכתית ניתן למנוע מחברת קדישא יוזמת הצרת השביל את המשך העבודות והקבורה בקברים החדשים, שהרי מהסיבה הזו נקנתה החלקה הצמודה לשביל?
וכן, כיצד נעלה לקבר אם לא יהיו שם ד´ אמות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:18:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה היא כבדת משקל, ויש צדדים לכאן ולכאן, ועל כן נראה שכדאי לפנות לרב יעקב רוז´ה שליט"א מבת ים שהוא ממונה על בתי הקברות.