קבורה

השאלה: בס"ד
שלום,
לצערי אתמול סבתא שלי נפטרה ותמיד היא לקחה איתה לכל מקום תמונה של סבא שלי (בעלה) שכבר נפטר שאיתו בתמונה נמצאת אחותי שברוך ה´ חיה!
ואתמול שנערכה ההלוויה,רגע לפני שכיסו את הגופה, דודה שלי זרקה את התמונה לתוך הקבר ולפי מה שאני יודעת אסור לקבור בן אדם עם עוד חפץ כלשהו ואני גם פחדתי מהקטע שבתמונה נמצאת אחותי שחיה ברוך ה´. אז השאלה שלי היא האם יש איזושהי סכנה בזה כלפי אחותי? לא שאני מאמינה בעין הרע אבל דברים כאלה מפחידים אותי והשאלה השניה היא האם הקבורה נעשתה כהלכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:03:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

משתתף בצערך ומקווה לנחמה קרוב.

א. הקבורה בסדר גמור, אין כל חשש.
ב. אין כל חשש לגבי האחות וכדו´, יאריך ד´ חייכם בטוב וראו בטוב ירושלים.