ציצית

השאלה: לאחרונה חקרתי את נושא הציצית (פתילים) ואני קצת מבולבל.
קראתי פה שלא יודעים ממה עושים את צבע "התכלת" של הציצית, אבל יש כמה השארות.
כל עוד לא ידוע ממה הצבע עשוי, לא ניתן לשלול אותו.

שאלותיי הם כאלה:

1. האם הפתילים מיוחדים בדרך כלשהי? או שניתן לקחת כל חוט צמר ולעשות ממנו פתילים?

2. איפה אני יכול לרכוש פתילים המידה וצריך פתילים מיוחדים?

3. האם הפתילים שהוספתי בקישור הם כשרים לפי ההלכה?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/RainbowTzitzit.JPG

בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:51:32 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. צריך טווית חוטים לשמה, ויש מזקיקים לעשותם ביד ולא במכונה.
2. כל הפתילים שקונים יש בהם את המידה, אפשר לקנות בכל חנות לצרכי קדושה יש לבדוק שיש עליהם הכשר אמיתי שאמנם נעשה כהלכתו.
3. אינני יכול לענות על דבר שלא בדקתי, תמונה איננה מאפשרת בדיקה אמיתית מה הכוונה ומי טווה וכיצד נעשה?

חג שמח