פסיפלורה בשביעית

השאלה: בס"ד
שלום,
אני נוהג כרבנים הספרדיים שמגדירים את הפספילורה כירק ולכן מותר לאכול את פירותיה מיד ולא לחכות את שנות הערלה.
האם במוצאי שביעית נוהגים גם להחשיב את פרי הפסיפלורה כירק והולכים בתר לקיטה והיא חייבת במעשר שני, או בתר חנטה ואז היא נחשבת כהפקר? או להחמיר כשניהם ואם כן, כיצד לנהוג?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:46:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי הנוהגים שפסיפלורה הוא ירק, הרי שהולכים לפי דיני ירק, וא"כ הפירות הנקטפים הם של שמינית ויש להפריש תרו"מ, וכדאי להפריש בלא ברכה, שהרי לעניין ברכות בכל ספק לא מברכים, ובפרי זה יש ספקות רבים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקון