פירות שביעית לאחר ראש השנה

השאלה: האם צריך לעשר פירות שגדלו במהלך שנת השמיטה (הבשילו לאחר טו בשבט) בזמן הזה? אחרי ראש השנה כלומר. אם כן, כיצד? להפריש מעשר שני?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 10:21:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל מה שחנט שנה שעברה אין בו חיוב מעשרות, ולכן כל הפירות שגדלו שנה שעברה אין בהם חיוב תרו"מ. בפירות היתר מכירה יש סוגי פירות שצריכים להפריש תרו"מ.

לגבי ירקות כל מה שגדל השנה, דהיינו שנזרע מר"ה תשס"ט, מפרישים מעשר שני. כל מה שנזרע שנה שעברה, יש לבדוק כיצד נזרע, ועל פי זה יש להכריע האם צריך תרו"מ.