פידיון בכור לרב יהודה הלוי עמיחי

השאלה: שאלה לרב יהודה הלוי עמיחי

אנחנו בדיוק בגבול עם תשובתך

יש לנו 2 תוצאות
1- גודל השק 8.66 מ"מ מתאים ל- 5 שבועות ו 5 ימים סטיה של פלוס מינוס 4 ימים
2 - אורך העובר 3 מ"מ מתאים ל 5 שבועות ו 6 ימים סטיה של פלוס מינוס 3 ימים
אין דופק

כך שאנחנו בדיוק בין ה לפני 40 יום ואחרי ה 40 יום.

התכתבות קודמת

תוכן השאלה
א.האם אישה שהרתה ולעובר הראשון מלכתחילה לא היה דופק ולא התפתח ולאחר מכן ילדה בן האם צריך לעשות פידיון או לא?
ב.האם אותו תינוק שנולד צריך לעשות תענית בכורות וכד´

תוכן התשובה
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה בין כמה היה העובר האם עבר כבר את גיל 40 יום או לא. אם לא הגיע ל 40 יום בודאי שהוא מים בלבד ואיננו נחשב להיות עובר, והשני הוא הנחשב להיות הבכור לכל דבר.

בברכת כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

התשובה התקבלה מרבני מכון התורה והארץ
בתאריך ט"ו אלול ה´תשס"ח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:12:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיון שהמדידות של הרופאים אינם מתחשבים בדיני טהרה, על כן אצלם המדידות הם תמיד לווסת האחרון, אולם אנו מודדים עוד ימי טהרה, ועל כן לא היה לעובר הראשון ארבעים יום. ואפילו אם נחוש שמא היה כבר כתב המהרי"ק (שו"ע סי´ שה סעי´ כג) שאם הנפל לא היה מרוקם איננו נחשב לנפל, ולפי הנראה לא היה בנפל הראשון ריקום איברים, והנוב"י קיבל את דברי המהרי"ק, ועל כן נראה לי שיש להעמיד את האשה בחזקת שלא נפטר רחמה, ואפשר לפדות ולברך על הילד השני.

בברכת כתיבה וחתימה טובה