פדיון בן דחוף!!!!

השאלה: שלום רב!!
לאח שלי נולדו תאומים לבכור עשו ברית אחרי 8 ימים והשני היה קטן מידיי והמשקל שלו נעשה גדול יותר קרוב לזמן פידיון הבן של הבכור ולכן החליט אחי לעשות את הפדיון והברית ביחד-שאלתי היא-אחי השני נמצא במילואים באילת והאירועים מתקיימים בצפון ואחי המילואימניק לא יכול להשתחרר מהמילואים אבל הוא משתחרר מהמילואים לאחר יומיים-זה יוצר מתיחות רבה במשפחה והאח המילואימניק נורא נפגע כי הוא רוצה להשתתף באירוע מאוד(קוראים לילד על שם הסבא שלנו ואבא שלנו גם הסנדק) האם אפשר לדחות את הפידיון ביחד עם הברית במקום 31 יום בדיוק בעוד יומיים שלושה נוספים?בשביל שלום בית!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:47:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

פדיון הבן חייב להעשות במועדו "ופדויו מבן חודש תפדה" זהו דין שחייב להעשות בתום שלשים יום. ועל כן אין לדחות פדיון אפילו אם האב לא נמצא אין דוחים פדיון ק"ו כשהאח לא יכול להגיע, אין לדחות פדיון. ישמחו האחים בשמחת הפדיון בכל מקום שהם.