עשבי תיבול

השאלה: בגינתינו מצויים מספר מינים של עשבי תיבול.
ברצוננו לדעת:
א. האם יש להשרות במי-מלח כל סוג של תבלין, או שיש עשבי תיבול שמספיק לשטוף ולבדוק (לדוגמה לואיזה או לימונית שלעומת הנענע נראות נקיות מאד).
ב. האם יש לעשר (עם או בלי ברכה) כל עשב. הבנו שיש הבדל בין מש שנותן טעם (בין אם נאכל ובין אם לא), לבין עשב שמשמש עיקר המאכל (סלט פטרוזיליה).
יהי"ר שנזכה למעשרות מדאורייתא!

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/7/2013 12:51:44 AM
בס"ד

שלום רב,

א. עפ"י המידע שקבלתי מהרב משה ברנס, יש בלואיזה ולימונית כמו בעלי הנענע גם טריפסים, אקריות, וכנימות.
ב. השטיפה במי מלח אינה חובה בשום ירק, אלא בירקות ששכיחות החרקים גבוהה - יש לבדוק היטב, ולדעת שהירק נקי. השטיפה במי מלח עוזרת, והיא פטנט טוב, כדי לנקות את הירקות מחרקים, אך גם לאחר השטיפה במי מלח, עדיין צריך לבדוק ולהסתכל שאין חרקים.

בברכת שנה טובה,

יואל פרידמן

אתר המכון: