ערלה

השאלה: לאחרונה התפרסמה חוברת בנוגע למצב הערלה בארץ .ושם כתוב שלמרות שיש הכשר של רבנות י-ם ישנה טעות חמורה כיון שלוקחים גדולים דו שנתיים ומגדלים אותם על גבי קרשים שכביכול זה עציץ נקוב אבל למעשה לא (ישנן תמונות), מכיון ,שיש בלטות ודברים שמפרידים בין הקרשים לבין העציצים.
אפילו בהכשר הרב אפרתי.
בלי להכנס לפוליטיקה שאני מבין שייתכן שישנה כאן.
אז מה עושים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:29:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´ עליכם

אני משתדל לא לקרוא חוברות שיש בהם השמצות, ועל כן אינני יודע בפרטות את הדברים. אולם יסודי הדבר הוא שצורת גידול זו כפי שהורה הגר"שז אויערבאך זצ"ל היא למהדרין ואין בה פקפוקים הלכתיים, אם התנאים המעשיים מתקיימים. אפשר לפתור את כל הבעיות המעשיות. אולם אם יש ועד כשרות שאין לו יכולת עשייה ופקוח נאותים, הרי שהדבר אסור כפי שאסורים שאר הדברים שבפיקוח אותו ועד כשרות. על כן עליך לבדוק את ועד הכשרות שעליו מדובר אם הוא מנוהל היטב (לא ע"י עתונים וכתבי עיתי"ם שהם אנשים מטעם) ומקפידים בכל הדברים הרי זה ועד כשרות טוב ואפשר לסמוך עליו, אולם אם ועד הכשרות שמדובר עליו אינני ראוי לאיצטלה של מהדרין מן הראוי שלא יקנו ממנו גם שאר דברים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף