עקירת עצי פרי

השאלה: שלום, עברתי לפני שמונה חודשים לבית, וכעת, עם תום שנת השמיטה ברצוני לסדר את הגינה:
1. יש לי עץ דקל שהוציא מספר חזירים שגם הם גדולים, בנוסף אנו גרים בהרי שומרון, מה שאומר שהעץ לא יתן פירות כי האקלים פה קר לו מידי. האם מותר לי לעקור את העצים שגדלו סביב הדקל הראשי?
2. בנוסף לדקל יש לי גם סברס, שכן נותן פירות, אך אני לא רוצה אותו בגינתי.
שאלתי היא לגבי עקירת עצי פרי בארץ ישראל האם אני עובר על "לא תשחית עצה לנדוח.."
תודה מראש
גמח"ט

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 6:41:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. החזירים מפריעים להתפתחות העץ הזקן, ועל כן אפשר לחתכם.
2. יש בעיה בעקירה של עצי פרי, ועל כן אפשר מסקימום להעבירו למקום אחר, וגם זה עדיף שיעשה על ידי נכרי.