עקירת עץ פרי+כלאיים

השאלה: א. עץ רימון וגפן בגינה, הנמצאים במרחק של 75 ס"מ האחד מהשני והענפים שלהם מתערבבים, האם יש בזה בעיה של כלאיים?
ב. אם כן - האם יש הכרח להעביר או לכרות את אחד העצים?
ג. אם לא - העצים בני עשר שנים, הרימון מוציא פרי רב, אך הגפן מוציאה במקרה הטוב פירות מצומקים ודלילים שאינם ראויים לאכילה. האם ניתן לעקור את הגפן או שרצוי לנסות להעביר אותה למקום אחר?
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:28:54 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין איסור כלאים במקרה זה.
ב. כנ"ל.
ג. מכיוון שהגפן נותנת פרי (אמנם מעט) על כן צריך להעבירה למקום אחר בגינה בצורה שלא יצטרכו למנות שוב שנות ערלה (עם הגוש).