ענבים בחצר

השאלה: שלום,
יש לי בחצר שיח גפן שרכשתי לפני כשנתיים בתוך מיכל והנחתי אותו כמו שהוא (בתוך המיכל) בחצר על האדמה.
השיח הצמיח השנה פירות / ענבים - מה דינם של הענבים? מותרים באכילה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:51:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שאתה קנית את העץ ואינך יודע מה היה במשתלה, כיצד גודל והאם היה על מצע מנותק או לא, כמו כן ברור שיש במיכל נקב למטה שהרי בלא נקב המים לא היו יוצאים מהעץ, על כן נראה שיש לספור שנות ערלה מרגע שהעמדת על האדמה, כיוון שספק ערלה לחומרא. ואין לאכול מהענבים.