עלי בזיליקום

השאלה: שלום
האם יש אפשרות לנקות עלי בזיליקום שאינם מגידול בחממות ללא תולעים?
מה רמת הנגיעות בעלים אלו?
במידה ונקיון מועיל האים רמת הנקיון היא מהדרין?
האם עלים שלא נוקו אוסרים תבשיל בדיעבד
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:04:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בבזילקום יש נגיעות גבוהה מאד, יש את כל החרקים (מנהרות, תריפסים, כנימות אקריות) הבדיקה קשה וארוכה.
יש אפשרות לנקות השאלה היא כמה זמן מקדישים ומשקיעים בכך.
מהדרין או לא זה תלוי במנקה כמה הוא יודע בחרקים וכמה זמן הקדיש לעניין.
בדיעבד פרושו שכבר נעשה. א"כ יש לשאול את השאלה אחר מקרה ולא לכתחילה לשאול על דיעבד. ואם השאלה האם אדם עבר עבירה או לא, אזי התשובה היא שאין לזה משמעות, שהרי חשבונות הם של הקב"ה בלבד.