עורלת העץ

השאלה: ב"ה שלום  ! אבקש את תשובתכם בנושא עורלת העץ. קניתי ממשתלה עצים בני כשנתיים ימים ושנה(לפי דברי בעל המשתלה)בתוך שקיות ניילון שחורות ועם אדמה שבה העץ יכול לחיות ללא נטיעה באדמה. האם ניתן לכלול במנין שנות העורלה גם את השנים שבה העץ ניטע בתוך שקית הניילון או יש לחשב את השנים לפי המקובל רק מרגע נטיעת העץ באדמה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:09:06 AM
בס"ד

שלום לך איתן, וברכת ד´ עליכם

צריך לדעת האם העץ במשתלה היו בשקית נקבים של קוטר 2 ס"מ, וכמו כן האם עמד על הקרקע במשתלה או על משטחי ניילון ובטון, וכמו כן הנטיעה צריכה להעשות בזהירות שלא יתפורר הגוש, אם כל התנאים מתמלאים אפשר לספור שנות ערלה משעת השתילה במשתלה.