עופות בכשרות רגילה

השאלה:

לכבוד הרב
1.האם בעופות בכשרות רגילה של רבנות מקפידים לחקור אחר היראת שמים של השוחטים והבודקים כמו שמקפידים בכשרות מהדרין? או שיש הבדל כגון שלכשרות רגילה מכניסים כל שוחט שיש לו תעודה בלי להרהר אחריו ולבדוק בציציות.
2.האם בכשרות רגילה מקפידים לבדוק לפחות בדיקה חיצונית של צומת גידין של כל עוף?
3.האם יש הידור בפתיחת הגב של העופות לצורך מליחתם?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1.אין מבחן ביר"ש לא בכשרות רגילה ולא בכשרות מהודרת. באף מערכת לא יקבלו שוחט שידוע כמי שאינו יר"ש . בכל המערכות יש מבחן בהלכות ובידיעתן וכן בהעמדת סכין ובשחיטה כהלכה.
2. ישנה בדיקה חיצונית לכל עוף.
3. ההידור הוא במליחה ובהוצאת הדם. אם הדם יוצא גם ללא פתיחת הגב אין צורך בו.יש אףהחשושים לגב פתוח שאלי נצרר דם והמליחה שם בעיתית