ספיחין,קדושת שביעית.

השאלה: שלום כבוד הרב!
האם יש איסור להשתמש בנענע שניקטפה מהגינה למשקה?ז"א האם מותר להשתמש בה רק לצורך בשמים?אם כן מדוע?מה זה איסור ספיחין?האם זה קשור?

עוד שאלה- ירקות שנקנו ברשת שיווק ידועה עם היתר מכירה-האם חייבים לשמור על קדושת שביעית?ובאילו ירקות מדובר{חסות,פטרוזיליה..}?
ופרות-ממתי מתחילים לשמור על קדושת שביעית?

תודה רבה ויישר כוח עצום!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:43:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר להשתמש בנענע לתה אפילו שיש בה קדושת שביעית. אין כאן עדיין איסור ספיחים, הנענע גדלה יותר משנה, ולכן אין בה איסור ספיחים.
בהיתר מכירה אין חובה לשמור קדושת שביעית אולם יש מהדרים לשמור קדושת שביעית.