סימני דם בתחילת הריון

השאלה: שלום רב,
אני בתחילת הריון ראשון, בשעה טובה. בשבוע הרביעי להריוני התגלו סימני דם חלשים ביותר על נייר טואלט בעת ניגוב. הדבר קרה פעם אחת והתחתונים לא הוכתמו (אני משתמשת בתחתונית לבנה עליה ניכר כל כתם). כמובן שלא הגיע מחזור, והאירוע לא חזר על עצמו. האם עליי לשמור שבעה נקיים ולטבול במקווה או יש מקום להקל? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:32:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הראיה היחידה הייתה בקינוח חצוני אפשר להקל ואין צורך להחמיר. אלא א"כ הקינוח היה פנימי, אבל בדרך כלל שהקנוח חיצוני אין צורך לחוש. כמו כן דבר זה מצוי מאד בתחילת הריון אפילו בחודש השני יש מקרים כאלו, כך שאין צורך לחשוש.
שהכל יעבור בשלום ובסייעתא דשמיא.