סוגי מוזיקה

השאלה: שלום כבוד הרב!

השאלה שלי היא, האם על פי ההלכה מותר לשמוע שירים בלועזית? והאם מותר לשמוע שירים בעברית-אבל לא חסידיים ...או דתיים...(הכוונה לשירים בעברית לא גסים עם קללות וכד´)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:11:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אין בהם שירי עגבים אפשר לשמוע, ואין איסור. עצם שמיעת מוזיקה מראה על נפש גבוה, והרמב"ם משבח מאד מי שיודע בחכמת המוזיקה, שהוא מבעלי הנפש הגבוה, ובישראל הלויים ידעו פרק בשיר. אדרבא בשירים חסידיים יש יותר בעייה מאשר שירים כלליים (ארץ ישראל וכדו´), שהרי התורה חוגרת שק ומתאוננת על כך שהפכו את הפסוקים לכלי נבל. על כן אפשר לשמוע מוזיקה שאין בה שירי עגבים ומילים גסות וכדו´.

בברכת שנה טובה