נידה

השאלה: זהו שאלה ולא בקשה לפסק הלכה!!
אני רוצה לדעת באילו מקרים ניתן לבטל את שבעת הנקיים. יש לי בעיה קשה של וסת לא סדיר שמתלווה גם בכתמים, דבר שגורם לי לפחות שבוע ימים של נסיונות לעשות הפסק טהרה אחרי הפסקת הדימום. התוצאה הינה תקופות של כ-3 שבועות בהם אני אסורה לבעלי עד שאני מגיעה סוף-סןף למקווה, ואז יש רק כשבוע עד ששוב מתחיל הדימום, לא כולל כתמים מקדימים.
נניח בצד את העובדה שזהו לא מצב סביר לזוג נשוי אוהב עם משיכה זה לזו וזו לזה, להיות אסורים 75% מהזמן, אלא שאנחנו רוצים להתחיל ולהרחיב את המשפחה ועד הביקור המיוחל במקווה מתפספסת לה הביוץ והסיכוי להרות, יחד עם כל רצון ונכונות להמשיך ולשמור הלכות אלו.
שאלתי היא, חוץ מבדיקות רפואיות למיניהם (שכבר התחלנו), האם להלכה יש עצה ורצון לעזור לי להגדיל את סיכויי להרות ולהתיר לזוג אוהב להיות יחד ליותר מממוצע של 5 ימים בחודש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 6:52:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש להלכה מספר שיטות ופתרונות הלכתיים, אולם לצורך זה יש להיות בקשר עם רב אחד שמכיר אותך ואת השאלות שהעלת, כדאי שיהא סמוך אליכם, אבל גם מבין ובעל יכולת פסיקה, שהרי המצב שאת מתארת הוא לא רגיל, ויש לעודד מספר הקלות, אולם רק רב שמכיר ויודע את כל השאלות הוא זה שיוכל לעזור לכם.

רפואה שלמה

גמר חתימה טובה