נטילת ידיים וברכות

השאלה: שלום כבוד הרב

1. כל ברכה שאני מכיר נאמרת לפני הביצוע, למשל "שהכל" לפני אכילה, "מיני בשמים" לפני הרחה וכד´. מדוע על נטילת ידיים מברכים אחרי הנטילה ?

2. שמעתי שיש תימנים שמברכים לפני הנטילה, ואז הם גם יכולים לדבר לפני "המוציא", בעוד שאני מכיר כי אין לדבר בין הנטילה ל"מוציא". האם נכון הדבר ? והכיצד ?

3. מהי נטילת ידיים ללא ברכה, ובאילו מצבים עושים אותה ? ומדוע ?

בתודה רבה מראש

התשובה

| 2/6/2013 1:05:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אנו פוסקים כדעת השו"ע שכתב קנח סעי´ י שנהגו לברך אחר נטילה, והסכים על כך הרמ"א שם, על כן מנהג בני אשכנז וספרד לברך אחר נטילה קודם ניגוב.
2. ההמנעות מדיבור בין הנטילה והמוציא היא רק בבחינת "טוב להזהר", אבל אין איסור. ולכן יש קהילות שמדברות אולם להלכה "טוב להזהר".
3. יש הרבה פעמים שנוטלים ללא בברכה, כגון שלא יאכל כמות של ביצה וכדו´.