נדר

השאלה: יש לי סיפור ואני מבקש שתענו עליו:
אני קניתי לעצמי פלאפון מהכסף שלי (חלק סבא שלי הוסיף אבל זה לא משנה). קיבלתי עונש החרמה על הפלאפון לזמן לא מוגבל. אחרי כמה חודשים(זה קרה לפני איזה חצי שנה) שאלתי את אמא שלי מתי אני יקבל את הפלאפון והיא אמרה שהיא לא יודעת כי היא נדרה שאני לא יקבל את הפלאפון שלי תמורת הבריאות שלה או משהו כזה( זה היה לפני חצי שנה אז אמא שלי לא זוכרת אבל היא זוכרת שהיא נדרה על הפלאפון שלי ועל הבריאות שלה). אז קראתי בכל מיני מקומות על הנדר וראיתי שאם נודרים צריך לתרום צדקה(אמא שלי לא תרמה) ואסור לנדור על חפצים שלא שלך(מה שאמא שלי כן עשתה). אז מה אתם אומרים שזה נכון וזה לא נדר?? או שזה לא נכון והיא כן נדרה?? ואם כן אפשר לעשות הסרת נדרים ביום שבת או ביום חול או שחייב ביום כיפור או בראש השנה??
תודה רבה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:14:31 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי שאמך תיגש לרב ותספר לו מה היא נדרה וכיצד, והאם יש צורך בכלל שהוא יעשה לה הפרת נדרים. ואם הרב יגיע למסקנה שצריך הרי שהוא יוכל לזמן בית דין מיידית ולהתיר את הנדר, למרות שלפי דברך הדבר לא ברור שיש כאן נדר, ואולם צריך לשמוע את כל הפרטים, ומה אמך אומרת. ועל כן נראה לי שכדאי שהיא תפנה לרב באיזור שלכם, והוא ידריך אותה ואותך.
לא עושים הפרת נדרים (בעבור פלא פון) בשבת רק ביום חול.

בברכת כתיבה וחתימה טובה