נדר

השאלה: שלום לרב,
שמעתי בטלוויזיה שרב אמר שנדר צריך לשלם לא יאוחר משנה מזמן הנדירה שלו.
השאלה שלי היא האם זה נוהג או שזה הלכה?

אם יש שלושה דברים שנדרתי ללא הגבלת זמן וקשה לי לבצע את שלושתם באותו זמן ויכול להיות שיעבור שנה מיום שנדרת את הנדר מותר לדחות אחד מהם ?
תודה מראש !.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 9:22:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שבנדרים הלשון היא קובעת צריך לפרוט הלשון ואז אפשר להשיב. בכו"א מה שהתכוון הרב המוזכר, היינו אם אדם אמר שיתן צדקה וכדו´, אזי צריך לשלם נדרו תוך שנה, אבל ברור שאם אדם אמר כשאשא אישה אעשה כך וכך, איננו חייב לשאת אישה בתוך שנה, וכדו´.