מקווה

השאלה: שלום

אני יודעת שצריך לספור לפחות 5 ימים לפני שמתחילים לספור את ה-7 ימים נקיי´ם
אצלי באופן קבוע נגמר הדימום מקסימום לאחר 3 ימים ולפעמים יומיים, האם אני חייבת לחכות קודם שיעברו 5 ימים ואז להתחיל לספור 7 או שאני יכולה להתחיל לספור 7 ימים מהיום שאני נקיה.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:06:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בני אשכנז כולם מחכים 5 ימים ולאחר מכן מחכים 7 ימים. בני ספרד יש המחכים 5 ימים כמנהג האשכנזים ויש מקילים ב 4 ימים ולאחר מכן 7 ימי טהרה. לכן אין להתחיל את 7 הנקיים לפני 4 ימים מתחילת הדמום.