מעשרות

השאלה: לכבוד הרבנים שלום
האם צריך לעשר עישבי טיבול כמו נענע או שיבא שהצמח עצמו לא נאכל רק נותן טעם? ומה לגבי כלאים בצמחים אלו?
אם אפשר מקורות לעיון.
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:55:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי כלאים בודאי חייבים, שהרי בכלאים רק עשבים המרים הרמב"ם פסק שאין בהם כלאים, ואין אלו עשבים המרים שאינם נאכלים אלא לרפואה.
לגבי תרו"מ המנהג להפריש מהם תרו"מ בלא ברכה, מכיוון שמגדלים עשבי טיבול אלו לצורך טיבולם, ולכן למרות שסתם עשבי טיבול יש מקום לפטור מתרו"מ בשעה שמגדלים לצורך טיבול יש להפריש בלא ברכה. עיין תורה והארץ ח"ד.