מעשר ראשון

השאלה: בס"ד

לצוות הרבנים שלום רב.
לפי מה שהבנתי, בנוסח של המעשרות אנו מציינים כי מה שבידנו הינו תרומת מעשר ותשע העשיריות הנוספות של המעשר הראשון מצויים בתוך התבואה עצמה.
איך, אם כן, מותר לאכול אותה? למה אנחנו לא מביאים אותה ללוי? (מישהו ענה לי שאף אחד לא מוחזק בימינו כלוי ודאי, ולא הבנתי - אם כן מדוע כהנים מברכים על פי החזקה הזו ואף מקבלים זרוע לחיים וקיבה - למיטב ידיעתי).

תודה מראש

שמואל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:11:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צדקו מאד דבריך ויש לתת מעשר ראשון ללוי, ואכן במכון התורה והארץ בבית האוצר אנו מקיימים נתינת מעשר ראשון ללוי, וכל המצטרף לקרן (086847325) יכול להצטרף לנתינת מעשר ראשון כדין ללוי. אמנם במקום שיש ספקות הרי זה ממון המוטל בספק שאין מוציאין מידי המוחזק.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורהוהארץ