מכירת מגילת אסתר

השאלה:

שלום לרב
כגבאי בבית הכנסת התעוררה אצלנו שאלה קיימת בבית הכנסת מגילת אסתר ישנה, שאינה בשמוש ומגילה חדשה. מתפלל מבקש לרכוש את המגילה הישנה
שאלותי:
1. האם אפשר למכור את המגילה , האם אין בעיה של הקדש (כגבאי אינני יודע האם המגילה הישנהנקנתה או נתרמה , בכלאופן היא שייכת לבית הכנסת )
2. אם מותר לערוך את המכירה , האם צריך להעריך את המגילה ולהוסיף על שוויה
3. מה דין הכסף שיתקבל מהמכירה האם יכול להכנס לקופת בית הכנסת לשימוש רגיל אני מבקש לציין אין לבית הכנסת רב , אין לשכונה רב מוכר ורשמי ואין רב ראשי לעיר , וכל יהודי פונה בשאלה כרצונו

בברכה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כיון שאתה אינך מוציא את המגילה לחולין אלא רק מוכרה לאיש פרטי הדבר מותר, וצריך למוכרה בשוויה, ונראה שכדאי להשתמש בדמים ללימוד תורה בבית כנסת וע"י כך הדמים לא יורדו מקדושתם.