מכונת גילוח פיליפס

השאלה:

שלום לכבוד הרב
א. האם מותר להתגלח במכונת פיליפס דגם 4806 כבר קנו במתנה.
ב. באיזה סוג מכונה מותר להתגלח? לא הבנתי את התשובה של מכון צומת
בברכת התורה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. איני מכיר מכונות גילוח. וע"כ מן הראוי לפנות למכון צומת וכד' לבירור זה.
ב. העקרון להתיר הוא שהסכינים לא יחתכו בלבד, מפני שיש בכך דין תער, אלא שהחיתוך יעזר בהתנגדות הרשת של הסכינים ובכך הם יחשבו למספרים. מכון צומת טען במחקר שהתפרסם באחד מהכרכים האחרונים שאין הבדל עקרוני בין המכונות השונות ובעצם כולן חותכות את השיער ללא צורך הרשת שעל הסכינים.