מחזור מים למקווה

השאלה: שבוע טוב ומבורך
ישנו רעיון שעלה למחזר את מי המקווה של הגברים - כמובן באיכות גבוהה מאוד ושמירה על מים נקיים ואיכותיים. האם מותר לטבול במקווה כזה שלמעשה טבלו במימיו רק שחזרו את המים?
מדובר על מקווה גברים?
תודה רבה מראש על התשובה
ליאורה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:54:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי לטבילת גברים אפילו ארבעים סאה שאובים ממש כשרים לטבילה, וכפי שכתב המ"ב (סי´ פח ס"ק ד), על כן כל שאובים מעל מ´ סאה כשרים לטבילת גברים, ומי שרוצה להדר ולא לטבול בשאובים כלל אני צריך להבין מהו התהליך המוצע, אולם כפי שכתבתי יש מקום גדול להקל בכל שאובן.