מותר להרוג ג´וקים?

השאלה:

שלום,
אני יודעת שהשאלה שלי נשמעת קצת מטומטמת, אבל זה ממש הציק לי בזמן האחרון*
מותר להרוג ג´וקים?
ביהדות זה נורא חשוב שכששוחטים חיה היא לא תסבול,
ואי אפשר לדעת בדיוק אם הוא סובל או לא..
ובריסוס הם מתים לאט..
ואני לא מדברת על יתושים וכדומה שהם מפריעים..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:58:49 AM
בס"ד

שלו´ וברכת ד´

ההלכה היהודית אומרת "ברור לו מיתה יפה" דהיינו תמיד צרך לברור את המיתה הקלה ביותר, כולל גם לבעלי חיים. על כן אין סתם להתעלל בהם, אולם אם אין דרך אחרת הרי שגם אלו מותרות. דהיינו התעללות בבני אדם היא חמורה יותר מבע"ח. אבל גם בבע"ח אסור להתעלל, ולפי חלק מהפוסקים זה איסור תורה, על כן אם יש דרך טובה יותר צריך להשתמש בה, אם אין אפשר להתשמש בריסוס.

שנה טובה, חתימה טובה