מאפייה

השאלה: אדם שעובד בקטיף, מותר לו לאכול את הפירות שהוא קוטף (ולא את הפירות שבמקום אחר בשדה, ואסור לו לקחת הביתה, ובטוח יש עוד כמה תנאים שלא רשמתי).
השאלה היא כזאת: האם אדם שעובד במאפייה יכול לאכול את האוכל שהוא מוציא מהתנור?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:15:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ההיתר לאכול בשעת הלקיטה הוא רק בגידולי קרקע אבל במאפיה וכדו´ אין היתר זה נוהג. אלא אם כן יש מנהג קבוע במאפיה להתיר לאכול, אבל זה כבר תלוי ברצון בעל המאפיה, אבל אין חובה לתת לעובדים לאכול מתוצרת המאפיה.

שנה טובה