לימוד תורה או אמירת סליחות

השאלה: שלום רב ,אני עובד כ12 שעות ביום אני הולך לישון בסביבות 10 בלילה כדי לקום מוקדם ללמוד,אני קם ב3 מכין אוכל לעבודה עד 4 לומד שעה מתפלל ויוצא לעבודה אני לא נוהג ללכת לסליחות בכלל כי זה בין 4 ל5 הזמן בו אני לומד שאלתי האם אני נוהג נכון ?או שאני חייב לוותר על הלימוד כדי להגיד סליחות עם הציבור?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:02:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שאתה מעדות המזרח שמתחילות בב´ אלול לומר סליחות. ועל כן שאלתך. באופן כללי תלמוד תורה עדיף מאשר סליחות, ובייחוד שאפשר לומר סליחות במנחה. בכל אופן אם אין לך מניין כזה, נראה לי שכדאי בימי ב,ה לומר סליחות למרות שיש בכך ביטול לימוד קבוע. כתוב שנהגו בימים אלו להמעיט מעט מלימוד ולהכנס לימי התשובה. (בודאי בעשרת ימי תשובה שיש לנהוג כן).