כרובית

השאלה: בני  מהסס מלאכול כרובית כלל. האם זהו הפתרון ההלכתי הנכון? האם דורות קודמים לנו לא אכלו כרובית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:42:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בנך צודק, ואשרי הדור שהבנים מקפידים במצוות. בארץ הכרוביות מאד נגועות ועל כן אין לאכלם. גם בחו"ל היו רבנים גדולים שלא אכלו את הכרובית, וכן כתב הפרי תואר (סי´ פד) שלא אכל כלל כרובית. ועל כן טוב עשה בנך שלא אוכל כרובית, אלא א"כ גדל בשטחים מפוקחים בכשרות, ובייחוד אפשר לאכול בחורף אבל לא בתקופה זו של השנה.