כלאיים בירקות ותבלינים

השאלה: שלום,

יש לנו בגינה בבית 2 חלקות אדמה קטנות (שאינן קרובות אחת לשניה כלל).
הראשונה בגודל 100X270 ס"מ ובה זרענו במרכז 3 שורות של עגבניות שרי וב-2 הצדדים תבלינים שונים כאשר המרחק בין העגבניות לתבלינים וגם בין התבלינים לבין עצמם הוא כ- 20-30 ס"מ
בחלקה השניה שגודלה 100X290 ס"מ זרענו כמה שורות של פלפל חריף ומתוק וכמה שורות של שומר כאשר גם כאן המרחק בין השורות הוא כ 20-30 ס"מ.

שאלותי הן:
1.לגבי 2 החלקות, האם עברנו על איסור כלאיים? אם כן, מה עלינו לעשות כעת?
2.האם מותר לזרוע פלפל חריף ופלפל מתוק יחד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 10:22:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. בשתי החלקות אין איסור כלאים.
2. אין חריף ומתוק יחד.