כיסויים ומה לברך

השאלה: בס"ד

שלום וברכה,

יש לי שתי שאלות שמעסיקות אותי בזמן האחרון ואשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור אותן.

-אני כרגע עושה שירות לאומי ועלה הרבה בדירה כל הקטע של כיסויים במיקרוגל.
יש לנו בדירה רק מיקרוגל אחד ואנחנו משתמשות בו גם לחלב וגם לבשר.
קראתי שאלה של רב שאמר שאפשר לעשות למשל את המיקרוגל חלבי ורק בשרי לכסות, שאלתי היא, האם מספיק לשים מכסה עד מעל הצלחת או שצריך לשים גם מתחת לצלחת עצמה?

-למדתי עם חברה בספר פניני הלכה של הרב מלמד ונתקלנו במקום שהוא אומר שכאשר אוכלים 4 פרוסות עוגה צריך לברך על זה אח"כ המוציא, האם נוהגים כך? יש מקלים בזה?

תודה רבה!
שבת שלום.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:55:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. הבשרי צריך להיות לא רק מכוסה אלא בתוך כלי אטום (פלסטיק וכדו´).
ב. אם קובעים זאת כסעודה, אבל אם אוכלים סתם בנשנוש אין צורך, אמנם גם זאת יש להמנע לכתחילה.

שבת שלום