כיבוד הורים, חו´´ל ושירים

השאלה: שלום וברכה,
יש לי מס´ שאלות בענינים שונים.
1. בשבת האחרונה אבי עשה איזו פעולה שהיא הכנה מקודש לחול, הערתי לו על כך (בעדינות ובשקט) והוא באמת הפסיק את פעולתו (אבל הוא לא כ"כ היה מרוצה מכך שהוא היה צריך להפסיק את אותה פעולה). האם עברתי על כיבוד אב ואם? אם כן, האם עלי להתנצל בפניו?
2. בעוד כחודשיים אני טסה לחו"ל לעבוד במחנה קיץ. אילו דברים, מבחינה הלכתית, אני צריכה לברר ולשים לב כשאהיה שם (לדוג: שעטנז, תחום שבת, כשרות...)
3. אם אני שומעת, בימים אלו- ימי ספירת העומר, תוכנית רדיו של דיבורים ומדי פעם יש שיר, האם אני צריכה להנמיך או שלא, כיוון שמטרתי לא הייתה לשמוע את המוזיקה אלא את התוכנית...?

תודה מראש על המענה!
(אשמח אם שאלה זו לא תתפרסם באתר,
ותשלח למייל שלי)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:29:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כדאי ללמוד את הנושא ביחד ובדרך זאת יבין שאין לעשות כפי שעשה.
2. יש ספר של מכון צומ"ת "צדה לדרך" שם יש הדרכות אין יוצאים לטיול בחו"ל, כדאי לרכוש.
3. אין איסור בשמיעת מוזיקה תוך כדי תוכניות רדיו (לנוהגים לשמוע רדיו).