כהן שהתחתן בחו´´ל

השאלה: אני כהן (מבחינת שם המשפחה) ולאחר השירות הצבאי הייתי תקופה בארה"ב ושם התחתנתי אזרחית עם גויה (לצורך הליך קבלת אזרחות) לאחר כשנה וחצי חזרתי לארץ (הליך האזרחות לא הצליח) ולא דיווחתי לרשיות בארץ על אותה חתונה שעשיתי שם.
האם אני עדיין כהן ?
האם חלים עליי האיסורים החלים על כהן מבחינת נישואין ?
אני שואל שאלה זו מכיוון שאני בקשר עם גיורת (הקשר איתה מאוד חיזק אותי וקירב אותי לדת. היא אמרה לי מההתחלה שלא נוכל להתחתן אבל אמרתי לה שלדעתי אני ממש לא כהן גם בגלל הנישואין ההם)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:24:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך מסובכת מאד, ואני מסתמך רק על הנתונים שאתה מוסר כאן.
לפי הנכתב אתה כהן למרות הנישואין האזרחיים בארה"ב. כהן נפסל מכהונה אם הוא נולד לאב כהן ואמא שהיא אסורה עליו (גרושה, גיורת, חלוצה וכו´), אולם כהן שנוסע בשבת או אוכל טרף (חלילה) הוא נשאר כהן. על כן לפי הנכתב כאן אתה כהן ולצערי אינך יכול לשאת גיורת.