יום טוב שני של גליות

השאלה: שלום
אני בשליחות מהעבודה בחו"ל
נשלחתי לתקופה של 10 חודשים. קראתי שאים תושב ישראל יצא לחו"ל לתקופה של עד שנה, הוא חוגג רק יום אחד. ואם מראש יצא לתקופה של מעל שנה חוגג 2 ימים טובים.

כרגע יאריכו את השהות שלי בחו"ל מעל שנה (שוב, זה לא היה מתוכנן מראש) האים גם אז אחגוג רק יום טוב אחד כתושבי ישראל, או שאחגוג יומיים כתושב חוץ לארץ. (אני אמור לחזור אולי תוך שנה וחצי, לא ידוע כרגע) ואני כבר 10 חודשים בחו"ל.

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:34:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שאתה נשלחת על ידי העבודה ותחזור כשהעבודה תרצה, א"כ אינך בן חו"ל וגם בהיותך בחו"ל אתה כדין בן א"י שעושה יום אחד, אפילו שיותר משנה. אבל אסור לעשות מלאכות בפרהסיא, ומאידך חייב בהנחת תפילין ותפילת י"ח כיום חול.