יו´´ט שני של גלויות

השאלה: שלום לרב.
אני נמצאת בשנת שליחות בארה"ב. חג הסוכות מתקרב, וכידוע בגולה- ישנו יום טוב שני של גלויות.
השאלה שלי-איך אני צריכה לנהוג לגבי יום זה- נאמר לי שאני צריכה להתפלל תפילה של חול אך לא לעשות מלאכה. האם זה נכון? האם מותר לי לעשות מלאכה כגון להדליק מחשב בחדר סגור כאשר איש אינו רואה אותי?
אשמח לקבל תשובה במהרה. תודה רבה!!!
וגמר חתימה טובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:10:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איסורי מלאכה ביו"ט שני של גלויות יסודם הוא מדיני מחלוקת ומריבה אם אנשי המקום, ועל כן אין לעשות מלאכה בפני אנשי המקום. ומאידך ישנה חובה להתפלל כיום חול, ולבנים להניח תפילין. לגבי מלאכה בצנעה כידוע נחלקו בכך האחרונים (עיין מ"ב סי´ תצו סעי´ ב) ואפילו האוסרים היינו מלאכה העתידה להתפרסם שעבר עליה. ועל כן יש אחרונים המקילים ומתירים ביום טוב שני של גלויות לבני א"י שישחקו במחשב וכדו´ דבר שאיננו עתיד להתגלות. אמנם יש אוסרים וראוי לכתחילה לא לעשות, אבל מי שעשה אין גוערים בו.

בברכת חג שמח
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון.