טלית גדול

השאלה: שלום רב,
קניתי טלית גדול לפני כמה חודשים שעדיין לא היה לי בר מצווה,רציתי לקשור לה חוטי צמר רחלים וחבר שלי שעדיין לא היה לו בר מצווה עשה לי, כעת עברתי בר מצווה האם מותר לי להתעטף איתה בתפילת שחרית עם התפילין שחבר שלי עשה לי את החוטים לפני שהיה בר מצווה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:50:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בגלל שקטן איננו יודע לכוון לשמה הרי שהחבר כשעשה את הציצית לא עשה לשמה, אלא א"כ עשה החבר את הצצית כאשר אדם מבוגר עומד לידו ואומר לו לכוון לשם מצוות ציצית, אבל אם עשה בלא שגדול עומד על גביו ורואה את העשייה של הציצית, הרי שצריך לפתוח את הקשרים ולקשרם שוב, כדי שתהא העשייה כדין.