טוחן אשפה ושאריות תוצרת אוצר בית דין

השאלה: שלום,

ב"ה לאחרונה זכינו להוסיף במטבחינו טוחן אשפה. טוחן אשפה הוא מכשיר שמחובר לפתח הניקוז של הכיור ומסוגל לטחון שאריות מזון כגון קליפות של ירקות ועצמות מבושלות. החומר הטחון יורד לביוב הרגיל.

שנה הבאה היא שנת שמיטה. ולמיטב הבנתי, שאריות של תוצרת אוצר בית, צריך לזרוק בצורה מכובדת עם שתי עטיפות.

האם ניתן להשתמש בטוחן, ע"מ לטחון שאריות של תוצרת אוצר בית דין?

תודה מראש,
שבוע טוב,
ורק בשורות טובות!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:37:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך אודות שאריות עצמות וקליפות, לעניין עצמות לא נראה שהם מאכל אדם כלל, ובייחוד כשהם כבר כאשפה ועל כן אין בכך כל שאלה הלכתית. לעניין קליפות הירקות כאן לכאורה הם ראויים למאכל בהמה, ונראה שאם הקילוף יעשה בדקדוק רב ורק הקליפה שלא נאכלת גם בזה אין שאלה, ולעניין אם הקילוף הוא כשיש שאריות אוכל, כאן צריך לפרט לי כיצד המכשיר הנ"ל עובד, האם יש אפשרות להפריד או לא?