טבילת תבניות חד פעמיות

השאלה: שלום !
לאחרונה נאמר לנו שיש בעיה הלכתית בשימוש בתבניות חד פעמיות. הכוונה לסוג התבניות מאלומיניום לאפיית עוגות וכדומה.
מתברר שאני אמורה לטבול אותן במידה והן לא מתוצרת הארץ. אני מתגוררת באיטליה ואין פה יבוא של תבניות מהארץ. האם אני אכן צריכה לטבול אותן לפני השימוש ??? אם כן האם בברכה ???
סליחה אם השאלה נשמעת מוזר אבל לי היה עוד יותר מוזר לשמוע בכלל על בעייתיות הנושא.
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:24:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כלים חד פעמיים אין טובלים אותם (מנחת יצחק ח"ה סי´ לב), ועל כן מה ששמעת אינו נכון.
יתכן שאמרו לך שיש תבניות המשוחות בשומנים מהחי שהם אסורים באכילה, ולכן אין להשתמש בתבניות אלו אפילו עם טבילה, ורק הגעלה על ידי ערוי מים רותחים יכול להועיל. ויש אומרים שכיוון והחומר בשעת משיחתו הוא פסול מאכילת כלב אין איסור, ועל כן אם אין תבניות שאין בהם חשש שומנים, אפשר לקנות רגיל ולשפשף לפני השמוש במים וסבון.