חשיבות קיום המצוות בא´´י

השאלה: מהו המקור ההלכתי לחשיבות קיום המצוות בארץ ישראל על פני חוץ לארץ?
למשל- אדם הנוסע לאומן בראש השנה ואת המצווה מדאורייתא של תקיעת השופר שומע בחו"ל במקום בא"י

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 6:57:00 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יש איסור לצאת מהארץ לחו"ל, ולא שייך לקיום מצוות, אלא עצם היציאה לא הותרה אלא ללמוד תורה, לשאת אשה ולסחורה. מכאן ששאר צרכים לא התירו חכמים.
ב. קיום המצוות בארץ הם עיקר קיומם כמבואר בדברי הרמב"ן בויקרא יח, כה. וכפי שהאריך לעניין מות רחל בכניסה לארץ, שהמצוות נהגו רק בארץ ולא בחוץ לארץ.
על כן לעולם ישתדל אדם לשבת בארץ.

בברכת כתיבה וחתימה טובה