חריטת פסוקים על מעקה של מדריגות

השאלה:

לכבוד הרב יעקב אריאל
האם מותר או שמא אסור לחרוט פסוקים על מעקה של מדריגות העולות לגג הבית. מובן שכל אחד שעולה לגג נשען על המעקה.
בתודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

פסוקים אינם דברי נוי, יש בהם תוכן ויש לאומרם ולהגות בהם בכונה לשם לימודם או לאמירת התפילה האצורה בהם. חריטת פסוקים סתם לשם קישוט יש בה בזיון להם והורדתם מקדושתם, חריטת פסוקים לשם העמקת כוונת המעיין בהם וכד' יש לה ערך וחשיבות. לדוגמא בחומת הר הבית נמצא חצוב באבן פסוק מישעיהו: וראיתם ושש לבכם וכו'.
על כן עפ"י המטרה יש מקום לחרוט או שלא לחרוט, וכמובן שאם חורטים צריך להיזהר בקדושתו ולא להשען על המעקה.