זמני המתנה,

השאלה: שלום רב,
ידוע לי כי אני צריך להמתין כ-6 שעות בין אכילת בשר לחלב.
השאלה היא מתי מתחילים לספור את 6 השעות מתחילת הארוחה (בה אכלתי בשר) או מסופה ?והאם יש הבדל אם אכלתי מעט בשר או הרבה בשר מבחינת זמני ההמתנה ?
שאלה נוספת בבקשה,אני כהן וכשאבי נפטר לא היה מי שיעזור העברת הגופה לחדר המתים ואז לא שמרתי תורה ומצוות כמו היום,ואני הוא זה שעזר להוריד את אבי מהאלונקה למיטת חדר המתים,ידוע לי כי דבר זה אסור לכהן (האמנם?)ואם כן האם יש צורך לכפר עך זה באיחזושהי דרך או שכבר עבר זמנו ?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:05:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מסוף הארוחה, יש שסופרים מברכת המזון, ויש מקילים מסוף אכילת הבשר.
ב. אין הבדל בכמות הבשר הנאכל.
ג. אין כל בעיה ואדרבא יש מצווה להטמא לאב או אם, הבעיה היחידה היא בחדר המתים שם אם היו נפטרים אחרים (שלא היו במקררים באותה שעה) אז יש מושג של תוספת טומאה, אבל הדבר מסופק האם המציאות הזאת הייתה שם. ועל כן על פי ההלכה לא נראה שאפשר לומר שנעשה איסור ובייחוד שהכל היה בשוגג.
בכל מקרה כדאי בגלל הספק שיש לך, ללמוד דיני כהנים ואיסור הטומאה (יש בספר גשר החיים, או ילקוט יוסף של הרב עובדיה). ובתוספת לימוד תמיד הדבר מועיל ומכפר.