ונשמרתם לנפשותכם

השאלה: שלום לכבוד הרב. כתוב בתורה "ונשמרתם לנפשותכם" יש לי קצת בעיה עם אורח החיים של המתנחלים.. אם כתוב "ונשמרתם לנפשותכם" והם בכל זאת הולכים וגרים דווקא במקומות מסוכנים!! גם כתוב שאסור להתגרות בעמים.. וזו התגרות לשמה... תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:34:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין זה הסתכנות כל זמן שהסוחרים נוסעים ועוברים שם, כפי שאדם מסתכן על פרנסתו קל וחומר על יישוב ארץ ישראל, שזאת היא מצווה גדולה.
היכן מוזכר הדין של התגרות בעמים, בכל דברי הרמב"ם, רמב"ן ושאר הפוסקים, לא הובאה דעה כזאת להלכה. זה נאמר כהנהגה לתקופה מסוימת אולם אין לכך שייכות בימינו. ועוד שאין ישראל מתגרים באומות אלא אדרבא האומות מתגרות בישראל הגרים בארצם.