ווידוי על לשון הרע

השאלה: בעזי"ת
עוד מעט מגיע יום הכיפורים בעז"ה וכבר כמה זמן שאני מתלבטת על משהו.
לפני כשנתי´ים אמרתי משהו על מישהי גדולה ממני באולפנה לאחותי. היא חשבה שהיא ממש חמודה ושיתפה אותי בזה. ואני בטעות פלטתי שלא, אני ממש לא חושבת שהיא חמודה ואפילו להפך. בגלל שככה חשבתי מסיבה די טיפשית. ואולי שיניתי את דעתה של אחותי על אותה ילדה. ואני כל כך כל כך מתחרטת על המעשה הזה שבא מכזאת תינוקויות. אני לא כל כך מכירה את אותה בחורה, ואני לא יודעת אם היא זוכרת אותי ואם זה לא יגרום לה עוגמת נפש כשאספר לה את זה ואתוודה לפניה. אני כל כך לא יודעת מה לעשות! תוכלו לעזור לי?
כל כך הרבה תודה. ושבעז"ה תהיה שנה טובה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 6:55:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שוידוי בפניה רק יכול כעת לעורר כעסים חדשים, נראה שחרטתך אמת, ואת תשתדלי לתקן את הרושם של אחותך. ולבקש מאותה בחורה סליחה סתמית, ובכך יכופר עוונך, ותוכלי לעלות מעלה מעלה.