הפרשת תרומות ומעשרות

השאלה: ברשותי אדניות עם צמחי תבלין. קיבלתי כבר פסק שהן חייבות בתרומות ומעשרות, אשמח לקבל הנחיות איך עושים זאת בפועל. בנוסף,מהן האפשרויות שלי אם אינני מעוניינת לבצע את החילול באמצעות מכון התורה והארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:00:02 AM
בס"ד כא מרחשוון תשס"ו

שלום וברכת ד´

ההפרשה צריכה להיות כל מין בפנ"ע. יש להוריד כמות של מאית ועוד מעט ולאחר מכן לומר לפי הסדר המופיע בנוסחאות השונות.
המעוניין לדעת את כל הפרטים של ההפרשה כדאי שיפנה למכון התורה והארץ 0507598017 וירכוש תקליטור על תרומות ומעשרות שבו יש הסברים מפורטים והדגמות כיצד מפרישים תרו"מ.