הפרשת תרומות ומעשרות

השאלה: לכבוד הרב שלום
אודה לך מאוד אם תוכל להסביר בשפה פשוטה ובהסברים ברורים(!) את סדר הפרשת תרומות ומעשרות.
אני בעלת תשובה ואינני בקיאה בהלכות של ההפרשה ובנוסף אינני מבינה את העניין של מאית. נאמר, אם יש לי 9 עגבניות מולי, כמה עליי להפריש?
ואם קונים סחורה מנכרי, למשל ערבי - לא צריך להפריש תרומות ומעשרות? ואם אני קונה בסופר, וכבר הפרישו מהסחורה הזו אבל אינני בטוחה, בכל זאת עליי להפריש?

תודה מראש, חתימה טובה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:02:28 AM
בס"ד

שלום ברכת ד´

א. להסביר את כל סדר ההפרשה בדואר אויר קשה מאד, על כן הייתי ממליץ לך לרכוש את התקליטור "תרומות ומעשרות" ושם יש הסבר מצויין להפרשה והנוסח, עם הדגמות בשווה לכל נפש.
ב. בתשע עגבניות צריך להניח בצד 1.2% ממשקל תשע העגבניות, אם משקל העגבניות 600גר´ (לדוגמא) יש להניח בצד חלק מעגבניה שמשקלה הוא כ- 8גר´(אפשר קצת יותר). ואז אומרים את הנוסח כפי שתלמדי בתקליטור.
ג. אם ערבי גידל וקטף את את הסחורה אין חיוב תרו"מ. אבל אם הערבי רק מוכר צריך להפריש.
ד. אם אינך בטוחה שהפרישו צריך לחזור ולהפריש. אם בסופר יש השגחה מסודרת ואת בתוכה שהכל בסדר אין צורך לחזור ולהפריש.

כתיבה וחתימה טובה