הפרשת חלה

השאלה: בס"ד

שלום רב!!!

ברצוני להפנות שאלה בנושא הפרשת חלה: הכנתי 3 ק"ג של בצק ולשתי כל ק"ג בנפרד (בקערה נפרדת) ומכל עיסה הכנתי סוג אחר של עוגיות. האם עליי להפריש חלה? אם כן, מה הדין במקרה ולא הפרשתי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:39:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה מהו סוג אחר של עוגיות, אם הם שונים בטעמם ומקפידים לא לערב את הבצקים הרי שאין להפריש מכל עיסה חלה, שהרי לא היה בכל עיסה כמות המחייבת בחלה. אם העיסות קרובות בטעם ואין הקפדה על ערבוב העיסות, וכמו כן לאחר הלישה קרבת את העוגות אחת לשניה והנחת בכלי אחד נוצר אז חיוב של חלה. אבל כפי שאני מבין מהשאלה הדיון הוא בעיסות שונות בטעמם שאין מערבים בצק בבצק ולכן פטור מחלה.